Olav Ljone Skogaas skriver om ting han kan - Fotball

 

En fast skribent på Tidstyven fremover er Olav Ljone Skogaas (bilde), rabulist, urokråke og gonzoforfatter på sin hals. Glad i det meste som ikke er lov, og sint når det gjelder. Denne gangen skriver han om sport, nærmere bestemt fotball.

 

LADEGREP

 

Det er visst en ”fare” for at direkteoverføringer av Eliteserien forsvinner fra NRK og TV2. Dersom det går slik flere tror, vil fotballfans måtte betale for å se kampene direkte. Slik det allerede har blitt med f eks Premiership og den italienske ligaen.
Er det nødvendigvis så ille?

 

Slik sendingene fremstår i dag på TV2 og NRK, de to kanalene som fronter fotballen inn i de tusen hjem, er det jo ikke så mye direkteoverføring vi ser. Jo da, det er en eller to kamper man får se, men ellers er det jo noen gamle, gretne has-beens som sitter og er bedrevitere i et studio med litt fancy datagrafikk på den ene siden av skjermen. Spesielt ille er jo TV2-herrene Mini Jakobsen og Ivar Hoff. Det eneste andre radarparet på Tv som er like irriterende er Per Sundnes og Anne Sandvik Lindmo fra Store Studio, men det er en helt annen sak.

 

For oss som synes det blir litt i overkant med fem-seks timer med fotballprat på søndager i tre kanaler (NRK, NRK2 og TV2), så kan denne nye ordningen kanskje være en velsignelse. Kanskje slipper vi noe av den tsunamien av fotball og fotballrelatert stoff som skyller innover oss i helgene. For ikke å snakke om midt i uka.

 

Gjennom vinteren, men den hjemlige serien har tatt vinterferie, har man kunne følge med på Champions Leauge, UEFA-cupen, Royal Leauge, NRK viet tysk fotball stor plass på lørdager og søndager, mens TV 2 også viste kamper fra kontinentet. Og vi er ikke engang i et år der det er et VM eller EM. Og nei, jeg regner ikke kvinne-EM med i denne sammenhengen, selv om det er like irriterende. Nå har jo TV 2 begynt å sende ’prøve-VM”. Bare i går kunne man ”glede” seg over kampen mellom Japan og Mexico, samt Brasil og Hellas.

 

Avisene lar jeg ligge for denne gang. Og jeg skal ikke prate om Riises kaffevaner med søte, yndige puppedamer eller det fascinerende at fotballspillere sjelden klarer å bruke ord med flere enn to stavelser.

 

For Tidstyven: OLAV LJONE SKOGAAS


hits