Her er ukas bokvinner

Ukas konkuranse er avsluttet og vinneren er trukket ut. Desverre et par dager forsinket, men nå er bedre sent enn...? Ukas vinner kommer fra Oppland og heter Elisabeth Melbye. Hun vinner to utvalgte bøker av Jan Erik Vold. Vi har selvfølgelig tatt en liten prat med vinneren.

image Hvordan er ditt forhold til litteraturen?
Intenst. Jeg leser masse og stort sett hele tiden. Dette startet da jeg forstod første dagen på barneskolen at I og S ble til IS, og siden har jeg vært ustoppelig. Jeg liker en bok for "enhver anledning". Noen dager er bøker ment for barn det beste i verden, andre dager vil jeg bryne meg på noe mer seriøst. Mine favorittsjangere er fantasy, "magisk realisme" og sci-fi som kan skyldes at jeg ble skadet i ung alder av Roboten Matilda og Hobbiten. Men gi meg gjerne masse annet i mellom - ellers blir alt kjedelig. Som i mange andre deler av livet er variasjon nøkkelordet. Men gi meg en bok! Eller en tegneserie - for en del tegneserier er helt klart litteratur det også!

Er drømmen å bli publisert?
En forfatter sa en gang i en bok at Norge er det landet i verden der flest mennesker drømmer om å være forfattere, men der nesten ikke noen har noe å si. Jeg er vel en av dem. Refusert har jeg blitt også, så langt har jeg dratt den drømmen...

Konkuransen innholdt også musikkspørsmål. Hvilke band / personer setter du høyest innefor musikkverden?
Ah- jeg er en av disse som liker bøker, musikk og film med nesten like stor iver... Akkurat nå har jeg et kjærlig forhold til Tori Amos som snurrer nesten non-stop på anlegget. Ellers er jeg stor fan av Depeche Mode, Rammstein, Dead can Dance, Sisters of Mercy, Seigmen, Softies, Nick Cave og David Bowie. Så har jeg meget stor respekt for Madonna (selv om jeg bare eier en gammel vinyl). Samt en nyppdaget lyst til å høre mer på Antony & the Johnsons.

image Hvis du fikk uinskrenket makt over kulturlivet i Norge, hva ville du gjort først?
Hvis vi ser bort i fra at jeg ikke ønsker meg uinskrenket makt over noe bortsett fra min egen konto... ... så ville jeg nok skrinlagt pompøse og dyre prosjekter som, vel... ja... det nye operahuset (som jeg har et bilde av i hodet mitt mens det sklir sakte ut i Oslofjorden) og dirigert pengene dit de kommer mer til nytte. Til kulturoppdagende prosjekter for ungdom som synes at dataspill er det ypperste innen kultur. Og så ville jeg ha sponset kinoene og teatrene slik at billettprisen nådde et punkt hvor folk heller ville dra dit enn å kjøpe en dvd og bli hjemme. Og så ville jeg ha sørget for at ingen i Norge noensinne mer vil sette opp en nymotens versjon av en midtsommernattsdrøm - noen ting trenger man ikke å tukle med!

Er du en blogger?
Ja. Jeg har blogget i omtrent halvannet år, og har nettopp startet en ny blogg etter å ha skrinlagt den gamle. Men jeg blogger anonymt - så med bilde og navn her blir det ingen bloggurl.

Nevn tre gode internettsider som du vil anbefale.

 • Books a million. Veldig hyggelige priser og rask levering. Lønner seg å bestille en del i slengen pga porto. Husk at bøker er moms- og avgiftsfritatt!
 • Alle kjenner vel www.play.com? Min faste pusher av dvd (og til dels litt bøker). Portofritt. Fine siden.
 • Og fordi en tegneserie om dagen er godt for humøret i alle fall: http://pub.tv2.no/nettavisen/side2/les/nemi/

Dette var spørsmålene:

 1. Jan Erik Vold er en av våre mestselgende diktere. Nevn minst to av hans diktutgivelser.
 2. Violent Femmes var et av de store rockeband fra 80-tallet. I 1983 debuterte bandet med et selvtitulert album. Hva het (og heter) vokalisten i bandet?
 3. Jerry Harrison produserte Violent Femmes tredje album. Hvilket band er Jerry Harrison mest kjent for å spille i?
 4. Eoin Colfer er en irsk forfatter med stor suksess innen fantasysjangeren. Hva heter hovedpersonen i den bokserien han er mest kjent for?
 5. Til slutt litt film: Hva heter filmen til Oliver Stone fra 1986, der James Woods og James Belushi spilte hovedrollene? Handlingen foregår stort sett i Mellom-Amerika.

Og her er de riktige svarene:

 1. To blå bøker og Tolv meditasjoner (f.eks.)
 2. Gordon Gano<
 3. Talking Heads selvsagt.
 4. Artemis Fowl, fra bøkene om Artemis Fowl. Fantastisk morsomt og
 5. spennende - for barn i alle aldre (selv nesten 30...).
 6. Salvador.

Kommentarer:
Postet av: Edwin

Gratulere

26.06.2005 @ 00:08

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/111862
hits