Demokratene - et brunt alternativ?

(Screenshot av nettsidene til Demokratene)

 

Valgkampen i år kan bli mer spennende enn på lenge. FrP har erklært krig mot Bondevik. SV, Ap og Senterpartiet samarbeider, og regjeringspartiene har ikke gode utsikter. Men i et valgår er det ofte de små partiene det kan være morsomt å følge ekstra nøye. Tidstyven skal se nærmere på småpartiene, og starter med kanskje det bruneste alternativet.

 

Demokratene kaller de seg, gjengen som etter alle solemerker vil få mest oppmerksomhet av parti utenfor Stortinget. Her finner du nesten alle FrP-verstingene som partiet ikke lenger ønsket seg. Jan Simonsen og Vidar Kleppe fronter partiet.

 

Demokratene har valgt seg et snodig navn i forhold til sin politiske vinkling. Navnet gir inntrykk av høy takhøyde og liberal politisk agenda. Men her er det nok bare navnet som gir slike assosiasjoner. Demokratenes partiprogram bærer sterkt preg av å være et parti langt ute på høyre-siden i norsk politikk. Såpass langt ute at de får Frp til å fremstå som et lyseblått alternativ.

 

 

(Amund Garfors, pen i tøyet)

 

I fylkes- og lokallagene finner vi mange figurer. Amund Garfors som holder til i Nordland er en av sjarmtrollene til Demokratene. Han har nylig kommet med flere uttalelser som:

 

 

- Du skulle nesten tro at du var kommet til Afrika når du kommer til Oslo i dag

 

- Når vi tenker på den muslimske invasjonen her i landet er det vanvittig å legge ned Forsvaret.

 

Han har forøvrig nå bedt om politibeskyttelse da han mener det er utlyst en slags fatwah over ham. Han påstår han nå er fritt vilt for alle sinte norske muslimer. 

 

I sine rekker har Demokratene også den aktive nettskribenten og avisspaltisten Hege Søfteland, som i likhet med Amund Garfors liker å uttale seg om det hun brenner for. Søfteland var tidligere aktiv for "Den norske forening" som stod  bak bladet Nordmannen, og hun har også vært leder for Nasjonaldemokratene. Her er noen uttalelser fra frøken Søfteland:

 

 

- Troen på "fargerikt fellesskap" er like urealistisk som troen på Julenissen, og den er like fatal som troen på nazismen og kommunismen i vår nære fortid!


 

- Utlendinger som begår kriminelle handlinger her i landet, bør ikke få mer enn noen timer på seg til å forlate landet når de blir tatt. Dette bør en hurtigdomstol sørge for. Men det motsatte skjer, «humanismen» er fullstendig på feilspor.

 

- Det må gå en grense for hva vi skal finne oss i. Vi snakker tross alt om NORDMENNS FEDRELAND. Dette landet har vi som nordmenn ikke bare en førsterett til, men også en sterk forpliktelse til å ta vare på, dvs. bevare norsk for all fremtid

 

Vi finner også mange andre sjarmerende typer i Demokratene. Den tidligere lederen av Folkebevegelsen Mot Innvandring, Bjørn Voldnes. Bjørn Brandt som tidligere har stilt til valg for Fedrelandspartiet og i likhet med Voldnes også har vært aktiv i F.M.I. Bjarne Betten, som i partiregisteret fortsatt står oppført som nestleder i Fedrelandspartiet. Flere andre tidligere aktive i Fedrelandspartiet som Tom Granerud og Anders Sjørholt finner vi også i Demokratenes rekker. Når vi da plusser på Christen Krogvig som er talsmann for det ytterliggående Forum Mot Islamisering (FOMI), og Norsk Folkepartis leder, Oddbjørn Jonstad, så kan vi vel slå fast at den aller ytterste høyrefløyen i norsk politikk ser ut til å samle seg under navnet Demokratene.

 

Så får vi se om de velger å prøve å bli litt stuerene eller om de ønsker å fremstå som et brunt alternativ til Frp.

 

Ønsker du å sjekke ut mer informasjon om Demokratene kan du rett og slett gå på deres nettsider.


Kommentarer:
Postet av: Arvid

Fin gjeng. Lp og kjp

21.06.2005 @ 15:23
Postet av: Bjrn Skagen

Vi mennesker er forskjellige, og noen mer enn andre. Men, en usannhet blir ikke sann fordi om den blir gjentatt. Brunheten i Demokratene har jeg sett lite til. Min far var med kjempet mot nazismen under 2.dre verdenskrig. Og ingen jeg kjenner i Demokratene er sikkert ikke mer brune enn deg, Pl Hilmar Sollie. Vi har medlemmer i partiet som kommer fra land som "de brune" ikke liker. Vi er et demokratisk parti og setter absolutt demokratiet frst og fremst. At det er medlemmer som kommer fra Frp og andre partier p hyresiden er riktig. Og mange med tidligere fartstid i alt fra SV, Venstre, Krf, Kystpartiet m.fl. Anita A. Sle tilbd sitt kandidatur bde Frp og Kystpartiet, da hun ikke ble nominert for Krf. Jeg ser ikke annet at disse anklagene mot Demokratene er en overeksponering p noen f elementer og fraksjoner tatt ut av sin sammenheng. Vi er i mot den innvandringspolitikken som fres, men vi er ikke i mot folket av den grunn. Tvert i mot vil vi ha en politikk som gir de som kommer hit en reell mulighet til skape seg et nytt eget liv, og ikke holdes "innestengt" p 12 kv.meter i revis, og bare motta ndhjelp, er det verdig og human innvandringspolitikk da? Fr Du er s bastant snakk med en demokrat, kanskje er du mer enig enn du turte tro. Uansett s nsker jeg deg en god sommer og et godt valg i hst - uansett hva du mtte velge - i demokratiets navn! P.S. Liker ikke Hybrten noe srlig jeg heller - ryker som jeg er :-) Med vennlig hilsen Bjrn Skagen, styremedl. Demokratene i Vestfold. http://www.demokratene-vestfold.no/

15.07.2005 @ 22:23
URL: http://www.demokratene-vestfold.no
Postet av: Jada Jada

jaggu moro

04.08.2005 @ 00:38
Postet av: Christen Krogvig

Pstanden om at jeg skal vre talsmann for FOMI er ikke korrekt. Jeg har sittet i FOMIs styre, men jeg er ikke lenger medlem.

06.01.2006 @ 11:25

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/111149
hits