Nedbemanning og Sluttpakker

 

Nicolay Skarning, advokat i NHO, har i disse dager gitt ut boka ”Nedbemanning og sluttpakker”. Temaet er spesielt dagsaktuelt med saker som at Dagbladets ledelse skal redusere bemanningen med 89 årsverk og Jernbaneverket som sier opp 400 arbeidere i år. 


Tidstyven har snakket nærmere med forfatteren av boka.

 

Er det et mer kynisk arbeidsmarked nå enn før?
Jeg tror ikke det er et mer kynisk arbeidsmarked enn før. Dette er bare en del av en politisk retorikk før valget til høsten. Tvert om er det stor motivasjon og arbeidsglede rundt på norske arbeidsplasser, dersom man ser generelt på det.

 

De store organisasjonenes plikt til å passe på den menige arbeidsmann og kvinne kan virke å ha blitt svakere, hva synes du?
Det kan være fornuftig å være medlem av en fagforening, men dette er opp til folk selv. Fagforeningene bistår sine medlemmer på en god måte i mange situasjoner.
 

Sluttpakker er blitt et begrep de senere år. Er det egentlig til det gode for arbeidstakeren?
Sluttpakker kan virke pasifiserende og arbeidstaker frasier seg sitt stillingsvern. Det er derfor ikke alltid positivt å ta imot en sluttpakke. Men sluttpakke er samtidig populært blant både arbeidsgivere og arbeidstakere, samt hos fagforeningene, så det tyder vel på at det generelt sett bli ansett å være et gode. Jeg synes man bør bruke mer aktive pakker enn i dag, mao pakker som hjelper arbeidstaker over i annen stilling annet sted.
 

De store fallskjermene i Norsk næringsliv har skapt mye debatt og en del avsky, men har det sin plass?
De store fallskjermene faller utenfor min bok. Jeg omtaler der bare nedbemanninger pga rasjonaliseringer.
 

Du skriver en bok der ansatte og ledelse kan få gode tips om hvordan de skal nærme seg hverandre på en konstruktiv måte. Allikevel kan det virke som avstanden er blitt større mellom ledelse og ansatte i Norge de siste ti årene. Er det slik?
Jeg tror ikke avstanden mellom ledelse og de ansatte har økt. Hovedavtalen sørger for et godt samarbeide mellom partene i de fleste av våre medlemsbedrifter.


 

Fakta:

Nicolay Skarning er advokat i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Han fikk møterett for Høyesterett på en sak om sluttpakker. Tidligere har han vært dommerfullmektig i Larvik og Oslo. Skarning har vært hovedtillitsvalgt i Norges Juristforbund og tillitsvalgt i Forsvaret og Forsvarsdepartementet.


 

Visste du forresten at:

 

-Arbeidstaker som tar sluttpakke må be om bekreftelse fra arbeidsgiver på at alternativet var oppsigelse -da får han raskere dagpenger

-Gravide kan miste rett til fødselspenger

-Bedriften risikerer å miste nøkkelpersoner dersom ikke sluttpakkeordningen er korrekt satt opp

-For eldre arbeidstakere kan aktiv sluttpakke med hjelp til å få ny jobb være bedre enn etterlønn


Kommentarer:
Postet av: Sandefjordingen

Jaggu Pl, s du har blitt snn L.O.-fyr?

14.06.2005 @ 17:40
Postet av: Pl

Nei, nei, p ingen mte.

15.06.2005 @ 08:00

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/103990
hits