En helt tar farvel

 

I midten av 80-tallet var jeg en sint ung fyr som ikke var videre interessert i boksing. I dag er jeg ikke så sint og ikke det minste interessert i boksing. Så hvor vil jeg hen med dette?

 

Stikkordet er Mike Tyson. Når han kom inn i spotlighten på 80-tallet med sin infernalske stil og sitt drepende blikk var jeg for en stakket stund bitt av boksebasillen. Mannen var jo tøffere enn noen av mine musikkhelter og slo alle filmstjerner. Han var definisjonen på råskap og usivilisert oppførsel. Og i motsetning til de fleste var det nettopp dette som skapte en stor karriere for ham.

 

Rett fra Gata

 

Han feide vekk all motstand da han kom rett inn fra gata til bokseringen. Han hadde en gal promotor, Don King,  med et hår som stod rett opp. Han hadde de fineste damene rundt seg, og banket opp alle de store feterte stjernene uten å blunke. Slikt gikk ikke upåaktet hen hos en 20-åring. Tyson var helten ingen kunne ta.

 

Tyson fikk juling av en halvfeit Buster Douglas i slutten av 80-tallet, og samtidig måtte jeg innse at ingen er uovervinnelig. Siden har han sittet i fengsel for voldtekt, bitt øre av Holyfield og hatt diverse kontroverser med gud og hvermann.

 

 

En legende med skitt på vingene

 

Mike Tyson har bokset sin siste kamp. Han er blitt 39 år, har ikke lenger killerinstinktet og er mer berømt for alle skandalene enn det han gjorde i ringen. Knock-out Mike er sliten, og på bildet som gikk rundt i alle nyhetsbyråer i går kunne vi se han sitte nesten litt hengslent i ringen. Han orket ikke å reise seg en gang til. Ikke fordi iren McBride hadde rundtjult ham, det virket rett og slett som Tyson ikke gadd mer. Nå er det jo en kjent sak at mannen kun har bokset de senere år for å betale sin store gjeld. Og slikt blir det vel ikke så mye slagkraft ut av.

 

Og i går sa han altså takk for seg. At han er en legende langt utenfor boksekretser er hevet over en hver tvil. Om Tyson kommer tilbake som en reflektert middelaldrende idrettsmann, er litt mer tvilsomt. Og for å være litt egoistisk, så håper jeg ikke det. Tyson er liksom ikke helt Tyson uten å snerre litt.

 


Kommentarer:
Postet av: TrondL

Fikk lyst til kverulere litt Pl:) Du hper han ikke kommer tilbake som en reflektert middelaldrende mann fordi du nsker bevare din "illusjon" den du og verden har skapt. Forstyrr meg ikke med sannheten, jeg har allerede gjort meg opp min mening. Dette er stadig et aktuelt ordtak:)Til ditt forsvar skal det sies at du annonserte den "egoismen" det l i dette.Mvh Trond

13.06.2005 @ 11:13
Postet av: Pl

Hei TrondJa, det er helt klart noe som ikke rimer her. Men det er mest refleksjoner og nostalgi, og ikke s mye nske om at Tyson skal ha et godt liv. Ren og skjr egoisme. Men i morgen har jeg nok renska opp i gutterommet langt bak i hyre hjernehalvdel :o)

13.06.2005 @ 11:15
Postet av: Don King jr.

Ikke kall pappa gal! Da klikker det for ham, og alt hret detter av.

13.06.2005 @ 15:35

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/103223
hits