Og den som stakk av med bokpakka var...

Den aller første konkurransen på Tidstyven er avviklet og vi takker alle for flott innsats. En vinner må det jo bli, og bokpakka til en verdi av ca. 2000,- går denne gang vestover til Bergensdistriktet. Truls Dahle ble heldiggrisen denne gang. Og som den høflige mann han er sa han seg villig til å ta en liten prat med Tidstyven om livet og sånt:

 

 

Hvordan er ditt forhold til litteraturen?
Til tross for at jeg ble lest mye for da jeg var liten leste jeg ikke en eneste bok før jeg passerte 20. Da jeg tok gymnaset i en alder av 26 ble jeg presentert for en ganske sjokkerende stabel med bøker jeg måtte gjennom i faget norsk muntlig. Særemne var Knut Hamsun og jeg valgte (blindt) boken sult som min hovedbok. Da jeg hadde lest denne fikk jeg fullstendig panikk og rev av meg håret i fortvilelse over alt jeg hadde gått glipp av og jeg bestemte meg der og da for å lese alle bøkene på biblioteket. Først måtte jeg bare lese sult EN gang til og et endte med at jeg leste den fire ganger på to uker. Siden den gang har jeg lest mye gamle norske med kjente titler. Jeg har fulgt (den norske) litteraturhistorien fra år 1000-1300 (Snorre) til år 1900 og fått mye god litteratur der. Heldigvis har det ved tilfeldigheter også dukket opp bøker av (nyere) ukjente forfattere her i stua, som jeg aldri hadde kjøpt i en bokhandel. Nesten alle disse har gitt meg like mye om ikke mer enn disse såkalte klassikerne. Et eksempel er Olav Njølstad – Mannen med oksehjertet som er en særdeles godt planlagt og underholdene bok som oser av kunskap.
Selve lesingen går i bølger. Noen måneder kan jeg lese ekstremt mye, så kan det gå både to og tre måneder før jeg åpner en bok igjen. Alt i alt er litteraturen blitt en stor del av livet mitt og det kommer den nok alltid til å være

 

Er drømmen å bli publisert?

Både ja og nei. Å bli publisert lurer vel i bakhodet til alle som skriver selv, enten det er på hobbybasis som det er for min del eller med tanke på å kunne leve av det. Det å bli publisert er vel for meg noe i den retning å kunne kalle seg forfatter, noe jeg overhode ikke er i stand til å identifisere meg med. Hadde noe av det jeg har skrevet, blitt utgitt hadde jeg nok ikke turt å gå utenfor døren i frykt for å bli skutt av en virkelig forfatter, noe som forteller hvor mye tid jeg selv bruker på skrivingen. Jeg har høy respekt for dem som er forfattere og alt arbeid som ligger bak en bok, at jeg ikke en gang tør tenke tanken på selv å bli publisert.

 

Konkuransen innholdt også musikkspørsmål. Hvilke band / personer
setter du høyest innefor musikkverden?

Det er utrolig mange. Samlingen min består av alt fra Klassisk musikk (store mengder) til Metallica, Rammstein, Accept osv. Siden jeg selv spiller gitar har jeg alltid blitt dratt mot band med framtredene gitarister men jeg hører egentlig på alt. Likevel kan jeg trekke fram navn som; Ufo, Yes, Jethro Tull, Focus, Metallica, Rammstein, Uriah Heep, Santana, MADS ERIKSEN, Dawid Bowie...ja dette kunne blitt en ekstremt lang liste så det er like greit å stoppe nå.

 

Hvis du fikk uinskrenket makt over kulturlivet i Norge, hva ville
du gjort først?

Åpnet en Tuborg.

Så ville jeg jevnet Opera prosjektet med jorden og bygget et kulturverksted for unge lovende kunstnere, for så å avsluttet med å bygge et enormt konserthus i hagen min.

 

Er du en blogger?

Nei.

 

Nevn tre gode internettsider som du vil anbefale.
Egentlig er det kun www.poeten.no jeg bruker, så noen flere enn det kan jeg ikke anbefale.

Jeg skulle så gjerne ha anbefalt www.ingridespelidshemmeligetriks.com og www.lakrisbåtforeningen.no men de finnes dessverre ikke.

 

 

 

 


 

 

 

Vi takker Truls for sporty innsats. Bøkene kommer snart i en postkasse nær deg!

 

Her er forøvrig de riktige svarene:

 


Svar 1: 1981 - 23-salen. (Ingvars 1. roman)

Svar 2: Irvine Welsh, skrev disse bøkene.

Svar 3: Karakteren Renton blir fantastisk tolket av skuespiller, Ewan Mc Gregor.

Svar 4: Det kanonbra albumet fra 1966 het REVOLVER.

Svar 5: Janteloven ble formulert av forfatteren Aksel Sandemose i boka En flyktning krysser sitt spor fra 1933.


Kommentarer:
Postet av: Ewa

Truls, go'gutt. Gratulere. Moro lese om deg.

12.06.2005 @ 22:26
Postet av: Ludde

Bokpremier til 2000! Hvorfor har ikke jeg hrt om dette fr. Snufs snufs

12.06.2005 @ 23:25
Postet av: X-man

Klinkende klart svar

13.06.2005 @ 10:09
Postet av: Linn E.

Gratulere Truls Fortjent at DU vant

13.06.2005 @ 12:54
Postet av: Frederique

hello Truls, greetings from the netherlands

12.12.2005 @ 15:10

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/102809
hits