Cappelens sommerfest 2005

 

I anledning sommeren hadde Cappelen sin årlige sommerfest på fredag. Flere av Norges markante litterære personligheter var samlet på takterrassen midt i Oslo sentrum. Tidstyven var selvfølgelig til stede som representant fra Poeten.no, og jeg kom i snakk med flere av  mine gamle helter.

 

Først og fremst, Morten Jørgensen. En av de klart største rockepersonligheter her til lands. Mannen bak legendariske ”Sennepslegionen”, oppfølgeren ”Kongen av København” og ikke minst frontfigur i Spekkhoggerne og Lumbago.

 

 

 

Han gliste bredt da jeg presenterte meg som stor fan, og slo fast at han tross alt er Norges ubestridte rockepoet. Akkurat passe arrogant. Jørgensen fortalte at han i øyeblikket jobber med ny roman som heter ”Brent”. Når vi kan få lese resultatet er uvisst i øyeblikket. Han spiller også i et band som heter Svalbard, som i følge Jørgensen er det feteste bandet i Norge for tiden. Morten Jørgensen er en av de få markante personlighetene innenfor norsk rock som kler å være ubeskjeden og arrogant.

 

Herman Willis var også en av festdeltagerne på Cappelens sommerfest og jeg kunne ikke la en slik legende bare gå rett forbi uten å veksle noen ord. Willis er i motsetning til Jørgensen litt roligere og mindre selvsentrert, men oser av innsikt og er Norges definitive rockejournalist. Han ga ut den glimrende ”Instant Karma” i 2001, og i høst kommer Willis samlede verker som musikkjournalist på Aschehoug. Willis var vennligheten selv, og vi hadde lang prat om musikk og journalistikk.

 

 

Det fantes en rekke andre litterære personligheter jeg kanskje burde ha snakket mer med, men siden musikk står høyt i kurs var valget enkelt. Ellers var sommerfesten i år både heldig med vær og stemning. Masse god mat, qiuz og en mengde med øl gjorde det hele til en finfin fredagskveld i Tigerstaden.

 

Olav og meg

 

Min sidekick på festen, Oslos store ugangskråke, Olav Ljone Skogaas, var i et alledeles strålende humør, og sammen med en slik spradebass blir det aldri kjedelig.


Kommentarer:
Postet av: Klute

Willis er en av de store. Bra blogg du har.

12.06.2005 @ 14:31
Postet av: Erika

Du er jammen kjekk, hr. Sollie.

12.06.2005 @ 22:29
Postet av: Pl

Hva? Kjekk??!! Alts, jeg er ikke kjekk, jeg er tff, tenk!

13.06.2005 @ 11:30
Postet av: Leif

Ny bok fra Morten Jrgensen? Det gleder jeg meg stort til.

13.06.2005 @ 18:41
Postet av: John

nice blog

11.10.2006 @ 14:58
URL: http://www.llogin.com/special/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/102427
hits