Noen tips til Kjell Inge Røkke

 

Kjell Inge Røkkes sertifikatstunt kan få alvorlige etterspill. I dag la aktor ned påstand om fem måneders fengsel for den profilerte finanskrabaten. Hva innebærer det om Røkke blir dømt? Får han fem måneders ubetinget fengsel tilsvarer det ca. 150 dager. Av disse må han da sone hundre dager, da man kun soner 2/3 deler. Hundre dager er like lenge som en som melder seg på Big Brother må være i huset om han eller hun vil vinne eller komme til finalen.

 

Og et fengselsopphold kan lett sammenlignes med Big Brother. Det er mange kameraer som følger de innsatte, Røkke får mat (men til faste tider). Han velger ikke sin omgangskrets, og ikke minst, han får en rekke oppgaver som han plikter å utføre i løpet av en dag.

 

Røkke kan prise seg lykkelig over at han ikke blir filmet 24 timer i døgnet, og at han kan få ha kontakt med sine nærmeste pr. telefon. Men ikke mobiltelefon, kun fra en telefonkiosk. Han vil også få muligheten til det han er mest glad i, nemlig å tjene penger. I alt 240 kr. uka vil han kunne tjene om alt går etter arbeidsplanen. Pengene utbetales en gang i uka i en brun konvolutt, og utbetales kun i mynter da sedler er forbudt.

 

Ny Jobb

 

Arbeidsoppgavene kan være så mangt. Kanskje er han heldig og får en jobb på kjøkkenet. Eller på snekkerverkstedet der fuglekasser og små lekehytter er blant produktene han kan jobbe frem. Muligens er det bedre for ham å pakke pussegarn til bil og båt. Det ville vel minne ham om gode gamle dager.

 

Røkkes dag vil starte klokken 06.30. Da er det vekking. Klokka 06.55 er det telling utenfor brakkene. Klokka 7.00 er det frokost i kantina. Tre slag med pålegg, og kneip og knekkebrød. Dusje kan han gjøre i fellesdusjen. De fleste dusjer ikke så mye om morgenen så vil du ha dusjen for deg selv, stå opp tidlig Kjell Inge!

 

Klokka 8.00 er det arbeidsdags, og arbeidsdagen varer frem til 15.00. man har et avbrekt klokka 11.00 – 11.45. Nesten som storefri. Da blir det servert lunsj. Klokka 15.30 er det middag, og så er han fri til å gjøre som han vil. Det finnes en rekke fritidsaktiviteter. Bordtennis, biljard (noen steder), treningsstudio (stort sett fylt opp av anabole hissigpropper) og en meget hyggelig TV-stue der man må prøve å komme til enighet om hvilken kanal man skal velge. Kveldsmat serveres klokka 19.00 og han burde gå til ro før 23. TV slås av klokka 24.

 

 

Veteran

 

Romfordelingen er stort sett to eller tre på hvert rom, med noen få rom der det er fire og et par som har enerom (det er ofte en grunn til at de må få bo alene). Kjell Inge kan glede seg over muligheten til å gå rundt i leieren (også kalt fengsel) hvis han sier fra til vakta på forhånd. Kamera følger hele turen. Han får post i vakta, der han blir kalt opp med nummer, ikke navn. (Nr. 191 til vakta). Hos vakta kan han også legge frem sine problemer. Dørene til brakka stenger klokka 22.00.

 

Siden Røkke kan få en såpass lang straff som fem måneder, blir han etter hvert som veteran å regne. De fleste i slike fengsler som Røkke blir sendt til, soner straffer fra 21 – 60 dager. Han vil bli tilbudt kontraktssoning, der han kan få reise ut av fengslet med en fengselsbetjent og opptil tre medfanger, for å dra på kino eller fisketur. For å kvalifisere til slike turer må han ta en tisseprøve (gjerne klokka 06. om morgenen) som er ren. Altså ikke spor av narkotika og andre ulumskheter. Det er to turer i uka, en betalingstur (det man skal finne på koster penger) og en fritur (der man drar på sykkeltur, fisketur eller går i marka). Nå er det ikke sikkert det er plass til Røkke på alle turene, men en tur hver 14 dag er meget mulig. Han får også lov til å bruke opp til 200 kr. av egen lomme i løpet av en uke. Pengene settes inn på konto når han blir satt inn. Bakdelen med turene er at han riskierer å måtte strippe etter å ha vendt tilbake til fengselet. Men det er bare en til to som må hver gang, så kanskje du har flaks, Kjell Inge.

 

To ganger i uka åpnes kiosken inne på området. Der kan man handle tobakk, brus og snacks. kanskje litt frukt og aviser også. Her kan man også levere inn tippelapper og lottokuponger. Regn med lang kø, og vær ute i god tid. Det kan også lønne seg å vente til de fleste er ferdige, men da risikerer man at kiosken er gått tom for de varene han ønsker seg.

 

Besøk fra familien

 

En gang i uka kan Røkke ta i mot besøk fra familie eller venner. Man får en time til rådighet på et lite rom. Der kan han gjøre nesten som han vil. Vær klar over at stripping også her forekommer ganske ofte etter besøket har reist.

 

Røkke har ikke anledning til å lage mat selv, og det er ikke lov å ta med mat han får fra besøket tilbake til cella/rommet. Musikk har han heller ikke lov å ha med seg. Det er ikke anledning til å bruke nevnte mobiltelefon, PC eller andre elektroniske duppeditter.

 

Dette er litt av den hverdagen som venter Kjell Inge Røkke om aktor får viljen sin. Røkke selv sier at han heller vil snekre paller enn å sitte i rettslokalet. Og han er jo en sosialt anlagt kar, så dette går nok bra.

 

En ting til slutt, Kjell Inge. Ikke glem å  kjøpe en del telekort til telefonautomaten. Og ikke snakk for lenge i telefonen. Da blir ofte de andre gutta litt sure.

 

Lykke til, og hils Halvard Flatland!

 

 

Mer om sertifikatsaken her..


Kommentarer:
Postet av: Per Håkon Ellingsen

Det er klart at et lovbrudd er et lovbrudd, men Røkke har aldri gitt seg ut for å være moralens høyborg. Det er nesten forventet at han skal ta noen snarveier og han synes heller ikke selv dette er umoralsk.

08.06.2005 @ 22:44
Postet av: Erika

En Kjell Inge Røkke som skaper resultater er en yndling i norsk presse og den omtalen vi ser nå betyr et ordentlig omdømmeoppsving. Jeg tror rett og slett ikke rettssaken påvirker negativt,

08.06.2005 @ 22:46
Postet av: Odd Magne

Næmen, sitter Flatland i fengsel?(Jeg følger ikke særlig med på Norge for tida...)

09.06.2005 @ 00:59
Postet av: a jour

Stilig blogg, Pål!Røkke er en godgutt ja. Det er sant.

09.06.2005 @ 11:26
URL: http://asjur.blogspot.com
Postet av: Hans

Fornøyelig lesning, Pål Hilmar.Nå går det virkelig på stumpene for Kjell Inge Røkke, alias "Stomperud på skjæret", etter at han råkjørte i 100 med "Celine 2".Passer godt med nr.191 på ham, akkurat 100 over gamle Stumperud,som klarte å unndra seg både fengsler og usannsynlige skjær i sjøen. Rått parti med omvendt vri.

09.06.2005 @ 14:14
Postet av: Onkel Rolf

Heheh,hører jeg skadefro sarkasme her?Men enig, dressgutta skal ikke få noen spesialbehandling.Skal være glad han får sitte i et norsk fengsel, og ikke i et skotsk,der han sannsynligvis ville blitt rævkjørt første kvelden.....

09.06.2005 @ 17:42
Postet av: Dolemann

Si meg en ting. Har du sonet selv? Du virker å ha inngående kjennskap til fengselslivet for korttidsdømte!

09.06.2005 @ 19:56
Postet av: Pål

Hei og takk for mange fine kommentarer. Og til Dolemann: Tja, hva skal man si til slike spørsmål?

09.06.2005 @ 20:11

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/99076
hits